Elektrikli Scooter Ağır Bakımları Nasıl Yapılır?

Scooter bakımı nasıl yapılır? Bir scooter satın aldıktan sonra onun periyodik bakımlarının mutlaka yapılması gerekir. Scooter bakımına ilişkin detayları ve yeni modelleri www.citymate.com.tr adresinde görebilirsiniz.

Motosiklet veya elektrikli bisikletinizin bakımı nasıl yapılır? Elektrikli araçlar çevreyi korur. Elektrikli bisikletler, ana akım iki tekerlekli araçların ve diğer araçların kirliliğe neden olduğu yerlerde yeni bir çözüm sunar. Pandemi, elektrikli bisikletleri daha popüler hale getirdi. Eğer bir elektrikli araç aldıysanız, yedek parça veya deneyimli bir tamircinin yardımıyla "EV" bakımını yapmak söz konusu olduğunda, seçeneklerinizi değerlendirmeniz gerekir.

Bu yazıda, elektrikli iki tekerlekli aracınızın bakımıyla ilgili bazı tavsiyeleri sizler için topladık. Elektrikli Bisiklet veya Motosiklet Aracınızın Bakımı İçin Temel İpuçları: Araba bakım atölyeleri, e-bisiklet bakımı ile karşılaştırıldığında çok daha az yaygındır. Bu atölyeler, elektrikli bisikletinizin onarılması gerektiğinde çok faydalı olacaktır. Bununla birlikte, bir bakım atölyesine gitmenin çok nadir olduğunu unutmayın. Sonuç olarak, elektrikli 2 tekerlekli bir aracın bakımı için önemli ipuçları şunlardır.

Elektrikli Scooter Ağır Bakımları

Her hafta elektrikli bisikletinizi yıkamalısınız. Bununla birlikte, zincir ve motoru tozdan ve diğer kirlerden koruyun. Toz biriken motora zarar verir ve verimliliği düşürür. Bu, bakım atölyesine yapacağınız ziyaret sayısını artıracaktır. Bisikleti düzenli olarak temizlemek, bisikletin daha iyi çalışmasını ve daha uzun süre kullanılmasını sağlayacaktır.

Bisikletinizi Sürerken Aşırı Ağırlıktan Kaçının. Bunun nedeni, bisikletinizin lastiklerine fazladan ağırlık yüklemesi ve motorun daha fazla çalışması olur. Genel olarak, bu iyidir ve bisiklet sizin için yükü taşıyacaktır. Bununla birlikte, sık sık aşırı yükleme motorun aşırı yüklenmesine neden olur ve bu da performansı düşürür. Bu da bu lastikler için geçerlidir. Günlük olarak bisikletinizi aşırı yüklemeye devam ederseniz, ömürleri önemli ölçüde azalacaktır. Bisiklet kullanılmadığında gücü kapatmak iyi bir fikir değildir. Bu, bir yerde beklerken (belki kırmızı ışıkta) veya bir süre sonra (örneğin yirmi dakika sonra) bisikleti kullanmak istediğinizde kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bisikleti dinlendirmek için gücü kapatın. Bu, gücü koruyacak ve bisiklete bindiğinizde bisikletinizin ne kadar iyi çalıştığını gösterecektir.

Elektrikli bisikletlerin hafif ağırlığı nedeniyle, sürüş sırasında lastik basıncı değişikliğini hissetmeniz mümkün değildir. Bununla birlikte, düşük basınç motosikletin çalışmasını etkiler. Hatta motor uzun vadede zarar görebilir. Düşük basınçlı lastik kullanmaktan kaçının. Bu nedenle, çok sayıda ucuz cihaz mevcuttur. Acil Durum Frenlerinden Kaçının: Herhangi bir araç, ister e-bike ister benzinli veya dizel motosiklet olsun, sık sık frenleme yapmaktan kaçınılmalıdır. Elektrikli iki tekerlekli bir aracı sürerken ani fren yapmaktan kaçının çünkü bu bisikletin mekanik ve elektrikli parçalarını durdurabilir. Herhangi bir araç kullanırken dikkatli ve uyanık olun. Sitemiz Citymate üzerinden scooter alabileceğiniz gibi daha pek çok unsuru alabilirsiniz.